Happy Kitchen Haga

På ständig jakt efter bättre råvaror


Pinfärskt är nyckelordet

Tvärtemot vad många tror så ska fisk (och den mesta andra maten) ätas så färsk som möjligt. detta gäller även för mat som skall ätas rå! Frysning av råvara försämrar smak, textur och dräper inte alla eventuella bakterier.

Lax stavas S-A-L-M-A

Vi på Happy Kitchen har efter att ha smakat oss igenom allt vad vi lyckats få tag på inom Skandinavien beslutat oss för Salmalax. Salmalax har en överlägsen kvalité och smak, det närmaste vi kommit en nyfångad vildlax direkt från forsen. I övrigt så tvingas vi fortfarande köpa en hel del frysta råvaror på grund av bristande logistik samt tillgång.

Fräscht fryst

Även när det gäller fryst mat så är färskhet och kvalité mycket viktigt, mat försämras konstant även i fryst tillstånd. Vi ser därför till att endast köpa det bästa av frysta produkter i de fall färskt ej finns att få tag på. Vi jobbar konstant för att hitta nya produkter samt att byta ut gamla till mer ”lokala” råvaror (lokalt för oss blir snarare Skandinavien). I dagsläget så har vi gravad älg med torkade lingon som ett fast inslag på menyn, i säsong har vi hittills även jobbat med svamp, gös, löjrom m.m.

Japan

Vi väljer ALLTID att köpa produkter som är ”made in japan”.

Detta då ”kinakopiorna” är många och vi anser att de japanska kvalitetsproducenter vi jobbar med smakar som det ska göra, något som oftast inte är fallet med billigare varianter som produceras runtom  i Asien. Även om vi kommer att vara evigt tacksamma Japan för att de gjort sushi till vad det är idag så känner vi oss inte låsta vid det konservativt japanska. Vi är Happy Kitchen, vi gör vår sushi.

En hållbar och etisk hållning rakt igenom

Vi har bestämt oss för att göra vårt yttersta för att få tag i de bästa råvarorna. Vi är alltid på jakt efter bättre produkter till vår verksamhet, målet är klart, ALLT skall vara ekologiskt hållbart.

Ett bra exempel på en finfin råvara är bjärekycklingen. Det är en kyckling som kräver mycket mer arbete av våra kockar men det är också en en helt oemåtståndlig kyckling.

Vi använder självklart inte scampi/jätteräkor till vår sushi utan väljer andra skandinaviska alternativ.

Klicka och läs mer påwww.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/jatterakor/


Adress: Östra Kanalgatan 2, Karlstad